Filmpris i Polen for 'Hacksaw Ridge' resulterer i dåb

Hacksaw Ridge

Kilde: atoday.org

"Hacksaw Ridge", med Mel Gibson som regissør, har vundet prisen for bedste udenlandske film på Bestsellery Empik 2017, en prestigefyldt polsk prisuddeling.

Filmen, der blev udgivet i USA den 4. november 2016, fortalte historien om Doss, en adventistisk hærlæge, der blev tildelt "Congressional Medal of Honor" for at redde 75 mænds liv i Slaget ved Okinawa under anden verdenskrig.

Adventistsamfundet i Polen rapporterede den 3 februar 2018 om dåb på grund af visning af Hacksaw Ridge. En ny konvertant, Natalia Tatarczuch, blev døbt som et direkte resultat af at have set filmen. Tatarczuch var så inspireret af Doss tro og mod, at hun så filmen hele to gange, og opsøgte så Krakow Adventistkirken på internettet, ifølge en tedNEWS-rapport om dåben fra den transeuropæiske afdeling af kirken.
"Hver omvendelse er en særlig begivenhed" sagde pastor Artur Dżaman ifølge rapporten.  Dżaman sagde, at Gud kan nå folk på forskellige måder.

2 Mos 34,6
Og Herren gik forbi ham og råbte: »Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, sen til vrede og rig på troskab og sandhed.