Radioprædikanten Pastor Lonnie Melachenko på besøg i København

Af Joyce Taylor - 21.09.12

Sabbatten den 25. august fik International Church of Copenhagn (SDAICC) besøg af Pastor Lonnie Melachenko, næstformand for Spiritual Service and Misson ved Kettering Health Network i USA, som leverede et stærkt budskab.

Hvis navnet lyder bekendt så er det fordi at Melachenko tidligere var leder og vært på radiostationen Voice of Prophecy fra 1993 til 2008. Hans radio program "Udforsk verdenen", blev sent på mere end 1000 radiostationer og oversat til mange sprog.

sdamel 2jo
Pastor Lonnie Melachenko på talerstolen.

Pastor Lonnie prædikede over spørgsmålet: "Hvad er kirkens budskab i dag?" Ud fra dette delte han prædiken op i to dele. Den første del fokuserede på tre set af ord –"Kom ned," "Kom ud," og "Kom op"- hvilket repræsenterede henholdsvis retfærdiggørelse, helliggørelse og forherligelse.
Den anden del fokuserede på udfordringer som Adventistkirken står over for i dag, så som det store fokus på materialisme og udfordringerne med generationskløften. Hans budskab blev konkluderet med at kirken skal være opmærksom på de udfordringer der er i kirken i dag, er et resultat af at medlemmerne fokusere mere på sig selv end på Kristus.

sdamel 1ljo
Alle deltagerne til mødet. Klik på billedet for en stor version.

Pastor Lonnies engagerede prædiken fik medlemmerne af SDAICC til at komme tilbage til eftermiddagens ungdomsmøde for en ny åndelig oplevelse. Her fortalte Melachenko blandt andet en historie om S. L. Potter, en mand som trodsede sin familie, læge og moder natur og sprang bungee jump i en alder af 100 år fra 64 meter. Potter overlevede springet og blev efterfølgende optaget i Guinness Rekordbog som verdens ældste bungee jump springer. "Moralen af denne historie," sagde Melachenko til de unge og deres forældre der sad på rækkerne bag dem, "er at tage nogle risiko i livet, gå ud af din trygheds zone, og følg altid dine drømme."

Sl 89,2
Om Herrens store godhed vil jeg synge for evigt, i slægt efter slægt skal min mund forkynde din trofasthed.