Adventister opfordres til global bønne og faste dag

Af ANN staff (dm) - 21.11.12

Ted N.C. Wilson formand for Syvende Dags Adventisternes Verdenskirke, opfordrede i går til en global dag med bøn og faste den 1. december, for at skabe støtte til at få løsladt to adventister der for øjeblikket sidder fængslet i det vestafrikanske land Togo.

afrika-hope

Antonio do Anjos Monteiro, her i et arkiv foto

Wilson og ledere af verdenskirken, som stemte for dette forslag ved et forretningsmøde den 20. november, sagde at denne begivenhed vil skabe opmærksomhed omkring den vanskelige situation som Antonio dos Anjos Monteiro, leder af sabbatskolen og personlig evangelisation for kirken i Sahel Union Mission med hovedsæde i Lome, og Bruno Amah, en adventist lægmedlem og forretningsmand i Lome, er havnet i.

Adventist advokater og menneskerettighedsforkæmpere har krævet begge mænds løsladelse, siden de i marts måned blev varetægtsfængslet under falsk anklage. Det er en togolesisk man der har beskyldt dem for at stå bag mordplaner og et blodtrafficking netværk, men en politi ransagning af Monteiros hjem og kirkens hovedkontor gav ikke nogen beviser. Siden da, har de lokale myndigheder anderkendt at begge mænd er uskyldige.

Det forventes at de diplomatiske forsøg på at få løsladt begge mænd vil forsætte. Ved forretningsmødet den 20. november etablerede kirken en arbejdsgruppe med John Graz, leder af adventistkirkens religionsfrihedsarbejde, til at lede arbejdet med at få de to mænd frigivet. Kirkens ledere håber på at kirkens medlemmer i hele verdenen via de sociale medier vil skabe opmærksomhed omkring bønne og faste dagen, og at så mange som mulig vil tage del den 1. december.

"Vi beder Syvende Dags Adventistkirken i hele verdenen i at tage del i bønne og fasten den 1. december," udtaler Wilson. Lederne af verdenskirken mødtes med begge mænd i fængslet tidligere denne måned, da de var på rundtur i Vestafrika.

"De er blevet falskt anklaget, uskyldige medlemmer af kirken og vi beder Gud om hans indbildning således at de kan blive genforenet med deres familier og forsætte deres arbejde," siger Wilson.

 BIBELVERS

Luk 2,40
Og drengen voksede op, blev stærk og fyldt med visdom, og Guds nåde var over ham.
Find vores kirker og afdelinger