Et år efter: Adventist præst fortsat fængslet i Togo

19.03.13 - af ANN staff (dm)

Et år efter at Syvende Dags Adventistpræsten Antonio Monteiro blev fængslet i Togo på falske anklager, fordobler kirkens advokater og menneskerettighedsaktivister deres anstrengelser for at sikre hans frigivelse.

togoIfølge en advokat fra Adventistkirken i Togo, har embedsmænd i den togolesiske regering afvist Adventistkirkens femte anmodning om at få Monteiro løsladt.

"Den 16. marts markeret et kedelig jubilæum for den uretfærdige fængsling af Monteiro. Vi er skuffet over at vores anmodning igen blev afvist, på trods af vores ihærdige indsats," siger Guy Roger, formand for Sahal Union Mission, som kirken i Togo hører ind under.

Roger, som mødtes med Monteiro den 13 marts i fængslet, sagde at han har det godt og "ved hjælp af Guds nåde forventer et mirakel."

Monteiro blev arresteret i marts sidste år på en konspirationsanklage for at have begået mord. Det var en togolesisk mand som havde anklaget ham og to andre kristne, hvoraf en af dem var Adventist, som medsammensvorne i en påstået kriminel gruppe som ulovligt handlede med menneskeblod. Vidnet har tidligere indrømmet mord på op mod 20 unge piger, hvor han påstod at han udførte andres ordre.

Vidnet har desuden en dokumenteret historie som mental ustabil og hans udtalelser bliver generelt anset for at være utroværdige, siger en repræsentant for den Nationale kommission for menneskerettigheder i Togo.

Beviser og vidneforklaringer indikerer at anklagen imod Monteiro blev givet under tvang.

Kirkens ledere siger at vidnet mødte Monteiro i forbindelse med Monteiros arbejde for kirken.

Ledere for Adventistkirken siger at de planlægger en stor underskriftskampagne i april for at kræve Monteiros frigivelse, og at man i stedet arresterer dem som er skyldige i mordet.

Tidligere appeller koordineret af kirken har inkluderet at sende hundredvis af julekort til Monteiro, en dag i bøn over hele verdenen og en pressekonference i Lomé. En anden pressekonference er under planlægning.

Sl 89,2
Om Herrens store godhed vil jeg synge for evigt, i slægt efter slægt skal min mund forkynde din trofasthed.