Pakistan: folkemængde brænder hus ned i vrede mod kristne

21.03.13 - af Elizabeth Lechleitner/ANN (dm)

Beboere af et kristent samfund i øst Pakistan, der i blandt Syvende Dags Adventister er rystede efter en folkemængde satte ild til deres hjem og forretninger som svar på en påstået fornærmelse mod Muhammed.

Uroen begyndte for et par uger siden efter en rapport cirkulerede om at en ung kristen mand, havde begået blasfemi imod Islams profet Muhammed. Den 9. marts havde situationen eskaleret og tusinder af protesterende begyndte at sætte ild til ejendomme ejet af kristne i Lahore.

Imens at nogle indbyggere blev skadet, er der ikke gået nogen liv tabt. De fleste kristne havde flygtet tidligere under truslen om vold og ved politiets advarsler, fortæller en repræsentant for Adventistkirken i Pakistan.

Kirkens ejendomme og hjem til Adventist medlemmer er dog blevet enormt skadet, fortæller ledere af kirken. Det lejede hus til en lokal Adventist præst Afzal Bhatti og hans familie blev ødelagt sammen med hjemmene og ejendele til mindst 40 adventister. Ifølge Associated Press blev mindst 170 hjem og forretninger nedbrændt.

Bhatti og hans familie var blandt indbyggerne som havde forladt deres hjem, da folkemængden rettede deres opmærksomhed mod deres område.

"I farten, fik Bhatti ikke sin mobiltelefon og ID kort med sig", rapporterer en repræsentant fra kirken, og tilføjer at en fik slået hans briller af ham da han flygtede.

Bhatti og hans kone, Parveen, returnerede dagen efter urolighederne for at trøste og bede sammen med de berørte beboere i området. Senere begyndte familien processen med at genopbygge deres hjem ved at købe det nødvendige for at kunne arbejde, studere og leve.

Tidligere på ugen, lovede regeringen i staten Punjab at give hver berørt familie 2.000 dollars. Siden da har regeringen i Pakistan lovet yderligere 5.000 dollars til de berørte familier.

Adventistkirken og hjælpeorganisationen ADRA vurderer situationen løbende og hjælper de berørte medlemmer i det kristne samfund.

Joh 6,67
Jesus spurgte da de tolv: »Vil I også gå jeres vej?«