Tiende indbetalingerne er stigende på verdensplan

16.04.13 - af Elizabeth Lechleitner/ANN (dm)

I 1899, havde den nystartede Syvende Dags Adventistkirke kun 55 dollars på en bank konto i Battle Creek, USA.

To år senere, var den økonomiske situation blevet forværret. Kirken havde en gæld på omkring 40.000 dollar. Finans krisen fik kirken dengang til at reorganisere sine prioriteter.

I går blev der for de delegerede ved det årlige forretningsmøde fremlagt en meget mere optimistisk rapport om kirkens finansielle status, som et bevis til de trofaste medlemmer rundt omkring i verdenen og som et resultat af de forsvarlige måde de forskellige afdelinger i kirken bruger sine midler.

Tienden indkomsten i Nordamerika gik i 2012 op med 1 % i forhold til 2011 og endte på 933 millioner dollars. Tienden fra resten af verdenen blev også øget med 4,4 % til et total beløb tæt på 1.4 milliarder dollars.

Gaver og kollekter der ikke kom fra Nordamerika nåede op på 60 millioner dollars, en stigning på 6 %. Hvorimod gaver og kollekter fra Nordamerika faldt med 2,6 % og endte på 23 millioner dollars.

"Vi har set en stor stigning i gaver og kollekter givet af divisionerne uden for Nordamerika," fortalte Robert E. Lemon, kasserer for Syvende Dags Adventisternes verdenskirke. "Men jeg vil gerne påpege at i Nordamerika, giver de lokale kirker ofte direkte til mange projekter, eller deres medlemmer tager på missionsturer. Denne form for kollekter og gaver gives uden at blive registeret."BIBELVERS

5 Mos 30,8
Selv skal du vende om og adlyde Herren og følge alle hans befalinger, som jeg giver dig i dag.
Find vores kirker og afdelinger