Amerikansk undersøgelse af Adventister afslører at vegetarer lever længere

11.06.13 – af Ansel Oliver/ANN (dm) (Foto: typofi/stock.xchng)

Folk der lever vegetarisk, lever længere end dem der spiser kød. Det viser et studie af mere end 70.000 Syvende Dags Adventister.

Studiet er offentliggjort i sidste uge i JAMA Internal Medicine, et tidsskrift udsendt af American Medical Association, som konkluderer at vegetarer oplevede 12 % mindre dødsfald, over den seks årige periode som undersøgelsen foregik.

Undersøgelsen, som var finansieret af United States' National Institutes of Health, blev udført af Loma Linda Universitetet, et Adventist universitet i Californien. Undersøgelsen var med deltagelse af 73.308 medlemmer af Adventistkirken, som alle fulgte kirkens kostråd om en plante baseret diet i forskellige grader.

Af de deltagende i studiet var 5.548 veganer, 21.177 var lacto-ovo vegetarer (dvs. de spiser også mælkeprodukter og æg), 7.194 var vegetarer der også spiste fisk og 4.031 spiste kød en gang imellem. De resterende i undersøgelsen spiste alle kød.

Resultaterne fra undersøgelserne bekræfter at der er fordele ved at være på en vegetar kost, fortalte Dr. Michael Orlich, leder af undersøgelsen til Bloomberg News.

Undersøgelsen viste også at dem der oplevede den største fordel med at være på en vegetar kost var mænd. Det er dog uklart hvorfor at kvinderne ikke opnår de samme fordele som mændene kan på en vegetardiet. De næste undersøgelser vil prøve at kortlægge hvorfor dette er tilfældet.

Syvende Dags Adventistkirken har længe advokeret for en vegetarisk livsførelse. I de senere år er Adventisterne blevet bemærket for at være en af de længst levende befolkningsgrupper.

Sl 23,6
Godhed og troskab følger mig, så længe jeg lever, og jeg skal bo i Herrens hus alle mine dage.