Egypten

Muslimer dannede beskyttende ring rundt om Adventistkirke

ANN staff (dm)

Søndag den 18. august, dannede lokale muslimer en ring rundt om Syvende Dags Adventistkirken i Heliopolis for at beskytte ejendommen imod 300 demonstranter. Ovenstående billede blev taget af fotojournalist Mohammed Abdel Moneim. De lokale ønskede ikke at der var nogen der skulle lave ballade med kirken som lå i deres kvarter. I området ligger også Syvende Dags Adventistkirkens hovedkontor i Egypten.

Ved Adventistkirkens Nile Union Academy i Kairo, valgte kirken at evakuere seks voksne og to børn som en sikkerhed før at demonstrationerne nåede skolen. "Vi vidste der var et par større demonstrationer planlagt og besluttede at evakuere de frivillige hvis nu demonstrationerne udviklede sig voldligt," siger Llewellyn Edwards, formand for Syvende Dags Adventistkirken i Egypten. Demonstrationerne, vidste sig dog ikke at true sikkerheden for skolen eller lokalområdet.

Det egyptiske militær prøver at nedkæmpe demonstranter der er loyale overfor den tidligere præsident Mohamed Morsi, som blev væltet i juli. Under urolighederne har ekstremister benyttet muligheden til at angribe Koptiske kristne og andre protestanter, ved at brænde kirker, hjem og forretninger.

ApG 4,12
Og der er ikke frelse i nogen anden, ja, der er ikke givet mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved.