Sandra Roberts
Sandra Roberts, nyvalgt konferenceformand for Southeastern California Conference.

Første kvindelige konferenceformand valgt

31.13.13 – af Southeastern California Conference (dm)

Søndag den 27. oktober, 2013 stemte 72 % af de delgerede ved generalforsamlingen i Southeastern California Conference (SECC) ja til at vælge pastor Sandra Roberts til konferenceformand. Sandra Roberts bliver dermed den første kvinde der er blevet valgt til at være formand for en konference i Syvende Dags Adventistkirken.

Roberts har siden 2004 arbejdet som næstformand i SECC. Før dette arbejde hun som lærer, kapelan, ungdomsleder og præst. Hun tog sin kandidatgrad fra Andrews University i 1984, og tog en doktorgrad fra Claremont School of Theology i 2006.

Da Roberts var valgt brugte hun muligheden til at bakke op om de øvrige nyvalgte embedsmænd og takkede de delegerede for deres involvering i generalforsamlingen. Hun udtrykte også hendes ønske om at følge Jesus og udfordrede de forsamlede til at gøre de samme, for dermed at udføre det arbejder der behøves at gøre i SECC.

Med reference til de støvede fødder som Jesus fik under hans tid her på jorden, sagde hun "Ved at følge ham betyder det at vores fødder vil blive snavsede med støv fra det sydelige Californien... Vi må gøre dette uden frygt for at forskellighederne vil ødelægge os. Kristus vil altid være vores anker."

Før valget af Roberts, stillede mange delegerede sig op og udtrykte deres mening. Der var nogle delte meninger, men de fleste tilkendegav deres støtte til Roberts som formand.

Ricardo Graham, formand for Pacific Union Conference, som SECC er den del af, mindede de delegerede om at Generalkonferencen ikke anerkender kvinders ordination, og han videregav en besked fra formanden for verdenskirken Ted N. C. Wilson, som klargjorde at valget af en kvindelig formand ikke ville blive anerkendt af Generalkonferencen.

Men Graham forsatte og fastslog at fordi de delegerede ved en ekstraordinær generalforsamling i Pacific Unionen i 2012 stemte for at autorisere at kvinder kan blive ordineret, så er anbefalingen fra SECC nomineringskomite i harmoni med konferencens og unionens vedtægter og politikker.

Som en respons til valget har Generalkonferencen udsendt en erklæring som understreger, at de ikke kan godkende valget af en konferenceformand som verdenskirken ikke anerkender for værende ordineret. Erklæringen kan læses her på engelsk.

Ordsp 6,32
Den, der begår ægteskabsbrud, er uden forstand; sådan gør kun den, der vil ødelægge sig selv.