Adventistpræst Antonio Monteiro
Adventistpræst Antonio Monteiro ser sin familie for færste gang i 22 måneder

Fængslet præst i Togo frigivet efter 22 måneder

16.01.14 – af ANN (dm)

Syvende Dags Adventistpræst Antonio Monteiro blev løsladt fra fængslet i Lomé, Togo den 13. januar i år, dette stoppede dermed næsten 2 års prøvelse der havde holdt ham og fire andre varetægtsfængslet under nogle konspirations anklager for at have udøvet en række mord.

Bruno Amah, ligeledes et medlem af Syvende Dags Adventistkirken, blev i stedet for frifindelse dømt til fængsel på livstid. Han overvejer sine juridiske muligheder, der iblandt at ankes dommen.

Repræsentanter fra Syvende Dags Adventistkirken udtrykker at de har blandede følelser over dommen, som frifandt nogle men dømte andre.

"Frifindelsen af Pastor Monteiro er en god nyhed og vi glædes med ham og hans familie. Vi er overraskede og meget kede af domfældelsen over Amah," udtaler John Graz, leder af Public Affairs for Syvende Dags Adventisternes verdenskirke.

Arrestationen og varetægtsfængslingen kom efter en række drab i september 2011. Da ingen blev arresteret forlangte offentligheden at der skulle gribes ind. Fem mænd, deriblandt Monteiro og Amah blev tilbageholdt i marts 2012 og fængslet uden rettergang. Anklagen mod de fem blev udelukkende baseret på en udtalelse fra en mand som senere i en domstol bestilt psykologisk eksamination blev erklæret for en "lystløgner". Denne mand blev selv arresteret og ligeledes dømt til fængsel på livstid. Stadigvæk er hans udtalelser de eneste beviser i sagen, og blev lagt til grund for domfældelsen.

Adventist.dk har løbende fulgt sagen:

1 Joh 5,14
Og dette er den frimodighed, vi har over for ham: at hvis vi beder om noget, som er efter hans vilje, hører han os.