Noa's arkAad Peters Noas Ark set fra vandsiden.

Noas Ark er kommet til Danmark!

 18.03.14 - Pressemeddelelse fra Bibelselskabet

Noas Ark, som er Europas første flydende bibelmuseum, har lagt til kaj i Køge, hvor den vil ligge i 6 uger. Herefter går turen videre til andre danske havne.

Rødhætte kan ses i en eventyrpark. Men Adam og Eva, Kain og Abel, Noa og alle de andre bibelske personer kan man nu opleve på Noas Ark.

Kæmp med Goliat. Lev som Noa og hans dyr. Opdag, at Salomo havde tusind koner. Eller find ud af, hvad forbindelsen er mellem Jesus og Livets træ, som vokser i 12 meters højde og bugter sig gennem hele Noas Ark. Alt dette og meget mere kan opleves på den imponerende ark, hvor der over 4 etager præsenteres scener og personer fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

Baggrunden for vores kultur
Bibelens fortællinger er en væsentlig del af den lange europæiske historie og dermed en del af vores kultur. Selv hvis man ikke har et personligt forhold til Bibelen, giver arken en neutral platform for formidling af mange af de historier, som vores baggrund og kultur spejler sig i.

Når Noas Ark kommer til Danmark netop nu, skyldes det, at Det Danske Bibelselskab fejrer sit 200 års jubilæum i år.

"Bibelen er sprængfyldt med gode historier. Noas ark er bare en af dem. Med et besøg på det utrolige skib, som Aad Peters står bag, får man virkelig et sug i maven. Århundreders historie og fælles kultur bliver med ét lyslevende", udtaler Bibelselskabets generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard.
70 meter lang, 13 meter høj og 10 meter bred. Og i 4 etager
Aad Peters ark er mindre end Noas ark i Bibelen. Den er 70 meter lang, 10 meter bred og 13 meter høj, hvor Bibelens ark var 150 meter lang, 25 meter bred og 15 meter høj. Men højden på denne ark er altså næsten den samme som i Bibelen.

Besøget på Noas Ark byder både på en legeplads for børn, en opdagelsesrejse med en gåde, en restaurant under grenene på Livets træ, et stort teater og meget, meget mere. For alle aldre er det en kæmpe oplevelse.

Åbningstider og priser
For åbningstider og priser se nærmere på www.noasark.dk.

Der er desværre ikke på nuværende tidspunkt meldt ud hvilke andre havne som Noa's ark kommer at lægge til i, men det vil blive offentligjort på www.noasark.dk når planen er klar.

Anledningen til arkens besøg i Danmark er Bibelselskabets 200 års jubilæum.

 BIBELVERS

Job 22,21
Forlig dig med ham, og få fred, da skal lykken stå dig bi.
Find vores kirker og afdelinger