GYDDet var en stor gruppe fra den Internationale kirke i København der deltog i Global Youth Day

Global Youth Day

24.03.14 - af Thomas Rasmussen

Lige fra Aalborg til Århus, Horsens og Vejle – på Fyn var det i Odense med hjælp fra Nyborg og Svendborg og på Sjælland var unge på gaden i Roskilde og København.

Det var fantastisk at se, hvordan så mange deltog i planlægning og var med i de 8 millioner unge adventister verden over, som valgte at markere, at vi er Jesus' hænder og fødder til denne verden.

Projektet løb af staben for anden gang i år, og idéen er, at én sabbat om året, går alle unge på gaden i stedet for i kirken for at gøre en forskel for andre mennesker.

GYDVejlefjordskolen deltog også og glædede forbipasserende i Vejle.

Flere steder blev der delt små hilsner, chokolade og godteposer ud som et tegn på Guds kærlighed. Der blev besøgt plejehjem og hjemløse og narkomaner fik hjælp med frugt, suppe, tandbørster og tøj. Vigtigst af alt så oplevede mange mennesker i Danmark, at vi er interesseret i dem, ikke med skjulte bagtanker eller motiver, men fordi de er mennesker, skabt i Guds billede ligesom os.

Vi håber, at det er noget, der kan fortsætte på andre tidspunkter i løbet af året. Det må ikke blive et enkelt-stående event. Vi kan ikke fortælle mennesker, at vi er interesseret i dem én dag om året, og så være ligeglad resten af tiden. Vores projekt kræver, at vi tager ansvar – også resten af året.

Det betyder noget, når vi står sammen om et projekt. På internettet kunne man følge med fra kl. 17-18, hvor der blev sendt live fra HopeChannel Norge med aktiviteter fra de nordiske lande. Næste år får Danmark mere end 4 minutter, men opløftende var det at få at vide efterfølgende, at 58.000 computere fulgte med og var logget ind i den time. Det er rigtig mange mennesker! I Sydamerika var det mest anvendte hastag på twitter GlobalYouthDay og Facebook opdagede også, at der foregik noget helt specielt.

GYDI Aalborg var de også på gaden, her lige før afgangen fra kirken.

Når vi hjælper andre, bruger vi mindre tid på at diskutere med hinanden. Jeg tror, at mission og socialt arbejde kan hjælpe med at bringe mennesker i menigheden sammen!

Hvad planlægger I næste år? Datoen er 21. marts!

Hvad planlægger I indtil da?

Joh 6,67
Jesus spurgte da de tolv: »Vil I også gå jeres vej?«