IrakIrakere på flugt.

Religionsfrihedsorganisation presser FN om situationen i Irak og Syrien 

04.09.14 - af Andrew McChesney, News editor, Adventist Review (dm)

En religionsfrihedsorganisation med forbindelse til Syvende Dags Adventistkirken, opfordrede i tirsdags FN og det internationale samfund, til at reagere hurtigt og resolut for at beskytte kristne i Irak og Syrien imod den "ubegribelige og hidtil usete" vold fra den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

The International Association for the Defense of Religious Liberty (AIDLR), sagde også at det var hver enkelt persons pligt til at opfordre sin regering at støtte internationale initiativer til at stoppe volden i de to lande.

"I dag står menneskeheden ved en skillevej," udtaler AIDLR i e-mail, sendt fra hovedkontoret i Bern, Schweiz. "Tragedien der påvirker kristne, religiøse minoriteter og uskyldige irakere og syrer forfærder os."

IS har erobret større områder af Irak og Syrien i de seneste uger, dræbt tusindvis af mennesker, de fleste civile og har tvunget mere en 1 million på flugt. USA har svaret igen med luftangreb.

FN's menneskerettighedskommission besluttede i mandags at sende en delegation til Irak for at undersøge rapporter om at IS brutalt har forfulgt kristne og andre minoriteter.

AIDLR, som allerede i sidste måned appellerede til FN om dette, sagde tirsdag at FN er nød til at gøre mere.

"Den nuværende humanitære situation kræver årvågenhed og empati, en fælles politisk handling og handlinger," sagde Liviu Olteanu, AIDLR's repræsentant i FN. "Hvis ikke vil denne tragedie forsætte, og hvert år vil FN forslå og stemme lignende resolutioner igennem omkring disse følsomme emner, og intet vil blive ændret," sagde hun.

 BIBELVERS

1 Pet 2,21
Det blev I kaldet til, for også Kristus led for jeres skyld og efterlod jer et eksempel, for at I skal følge i hans fodspor
Find vores kirker og afdelinger