AHSChris Picco kysser hans søn Lennon.

Efter viral video succes, leder adventist efter det gode i hans tragedie

17.11.14 - af Andrew McChesney, News editor, Adventist Review (dm)

I sidste uge døde Ashley uventet imens hun sov, og få timer senere gav hun liv via kejsersnit til hendes og Chris Piccos søn Lennon. Lennon blev født 16 uger for tidligt og overlevede kun 4 dage inden han døde. Inden Lennon døde tog Chris, der er medlem af Adventistkirken og lovsangsleder på Loma Linda Universitet, sin guitar og spillede Paul McCartneys sang "Blackbird". Sangen blev optaget på video af ven og lagt ud på YouTube, filmen har taget verden med storm og er på kun 5 dage blevet set af over 14 millioner og er blevet omtalt på mange websider i hele verdenen. Videoen kan ses herunder:

Ved en mindehøjtidelighed den 15. november sagde Chris at han ikke gav Gud skylden for de to dødsfald og at han håbede at kunne kreere noget godt ud af tragedien.

Til mindehøjtideligheden på Loma Linda, Californien, sagde Chris at det store spørgsmål på alles hjerter var "Hvorfor?" Han sagde at der ikke er noget galt med at stille spørgsmålet og erkendte at han også kæmpede med at forstå hvorfor Ashley, en 30 år gammel sygeplejerske og deres første fødte skulle dø. Men han sagde at han var overbevidst om at det ikke var Gud der stod bag.

"Jeg ved at det ikke var Gud der gjorde dette. Gud har intet at gøre med det," sagde han, i en tale som han holdt uden. "Men jeg kan se Gud, tårerne strømmer ned af hans kinder, imens han begynder at komponere den smukkeste melodi som nogen nogensinde har hørt.

"Jeg ved ikke hvordan det vil lyde, men det er den Gud som jeg tror på, " sagde Chris til højlydte "amen" i den tætpakkede kirke.

Chris mindes at han første gang mødte Ashley I new York i flere måneder efter terrorangrebet den 11. september 2001, hvor de begge arbejde som frivillige ved Ground Zero. De blev gift i 2007.

"Vi mødtes som et resultat af en tragisk, tragisk begivenhed. ...så der kom noget godt ud af noget så tragisk," sagde han. Så drejede han det over på sit eget tab og tilføjede: "Så fra denne ubeskrivelig tragedie, vil jeg have at noget godt skal komme ud af det."

Chris sagde at et vigtigere spørgsmål end "hvorfor" er "hvad nu?" Han indikerede at han allerede overvejede hvordan han kunne hjælpe folk der, ligesom ham, havde oplevet tab, og han tænkte på om han havde fået en unik mulighed på grund af hans virale video.

"Der er så mange derude der ikke har haft den støtte jeg har haft, der har ikke haft den der tilfældige virale video, de fik ikke denne her mulighed, dette momentum," sagde Chris. "Så af en eller anden grund, har vi dette. Og hvad så nu? Hvad godt kan der komme ud af det? I denne ødelagte verden, hvad godt kan vi få ud af dette?

Han kæmpede med sine følelser i det han afsluttede sine bemærkninger. Efter at han havde samlet sig, afsluttede han mindehøjtideligheden ved at synge en hjerteskærende udgave af salmen "This Is My Father's World". De tilstedeværende gav ham et stående bifald.

Se Chris tale og hans sang fra mindehøjtideligheden herunder:

1 Joh 4,7
Mine kære, lad os elske hinanden, for kærligheden er af Gud, og enhver, som elsker, er født af Gud og kender Gud.