AHSLasse og Sandy udenfor mediecenteret hvor de arbejder.

Missionærer på fuld tid i Bolivia

09.12.2014 - Af Lasse Flinker

Kalenderen siger december, men jeg kigger ud af det åbne vindue – det er 32 grader, blå himmel og der er ananasplanter og papayatræer ude i haven.

Sandy og jeg (Lasse) har nu været i Bolivia i knap 4 måneder som missionærer. Vi arbejder her på en større adventistdrevet TV-station. Vi sender via satellit til det meste af den spansktalende verden. Vores programmer er alt lige fra prædikener med vores adventistbudskab til madlavningsprogrammer, sundhedsprogrammer med motion, bibelhistorieprogrammer for børn og en masse musik med naturoptagelser. På stedet har vi også en flystation til jungle missionsfly samt en lille klinik med en læge og tandlæge til lokalsamfundet.

Vi valgte at tage hertil, fordi vi ville prøve at være missionærer for Gud på fuld tid. Hjemme i Danmark havde vi kun fritiden til kirkearbejde, men her i Bolivia bruger vi både vores arbejdstid og vores fritid på mission. Det er fantastisk at prøve. Man får erfaringer med sin Gudstro på et helt andet plan, end vi ellers ville have oplevet. Ud over det, oplever vi her en helt ny kultur og måde at leve på. Det er meget tankevækkende og lærerigt at leve midt i en fattig del af verden.

En anden grund til, at vi valgte at tage af sted, var for at få nogle erfaringer med Gud, mission, medieproduktion osv., som vi kunne tage med os hjem. Vi er ikke taget af sted for at forlade Danmark, men vi tror, at vi ved at være taget af sted får vi nogle unikke erfaringer med os, som vi vil kunne bruge mere effektivt i Danmark, når vi kommer hjem igen.

Vi ønsker også at være til inspiration, mens vi er af sted og gøre det muligt for folk at følge vores erfaringer og oplevelser, mens vi er her. Derfor har vi oprettet en hjemmeside, hvor vi løbende ligger nye missionshistorier, billeder eller bare artikler op om, hvad der sker hernede på stedet.

Adressen er: bolivia.lasseflinker.dk

AHSFra et af møderne i den offentligt mødeserie.

Vi får så mange oplevelser, men vi vil prøve kort at dele en enkelt dugfrisk historie:

For ca. 2 mdr. siden havde vi en offentlig mødeserie i vores lille naboby. Der kom en del mennesker på den lille åbne plads og en masse af byens børn. Der var god opbakning fra ikke-kristne fra byen.

Som opfølgning blev der sat gang i ugentlige bibelstudier, hvor der kommer ca. 10 – 15 ikke-kristne hver uge. Samtidig kommer der ca. 30-60 børn, da dette er blevet et ugentligt samlingssted for børnene. Mens de voksne har bibelstudie og bøn, hører børnene bibelhistorier og ser kristne filmklip på en projekter, som lyser op på et hvidt lagen, vi har hængt op i den mørke aften.

Som resultat af disse aftener kom en familie for første gang i kirke sidste sabbat. Pris Gud!

Når missionærer fra vores TV-kanal tager bussen til byen, møder vi nogle gange børn, som genkender os fra kanalen. De er glade for det, vi gør, og nogle fortæller, at deres forældre og de selv ser vores TV-kanal. Tænk, at Gud bruger børnene som et led i at nå ind til mennesker i denne by. Gud er god!

Vi håber og beder til, at mange flere med tiden vil tage imod Jesus.
(Læs den længere version af historien her)

Vi oplever så mange ting hernede, og du kan læse mere på vores blog på: bolivia.lasseflinker.dk

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have artikler på din e-mail, eller du kan kontakte os.

Ha' det godt til vi ses igen..

Hilsen fra Sandy og Lasse Flinker

Sl 103,12
… så langt som øst ligger fra vest, så langt har han fjernet vore synder fra os.