AHSMyron Iseminger, Undersekretær i Syvende Dags Adventisternes Verdenskirke, fremviser den nye og gamle måde at stemme på.

Elektronisk stemmeafgivelse indføres ved sommerens Generalforsamlingen

06.02.15 – Af Ansel Oliver, ANN (dm)

De delegerede til Syvende Dags Adventistkirkens generalforsamlingi juli skal ikke længere løfte de traditionelle gule stemmesedler ved afstemningerne, for første gang nogensinde vil de delegerede stemme elektronisk. Stemmeresultat vil med det samme være synligt på storskærmen.

Ledere af kirken siger at brugen af teknologi vil gøre optællingen mere præcis og afstemningerne bliver mere anonyme, ved at kunne undgå at nogen føler sig presset til at stemme på en bestemt måde.

"Teknologien har indflydelse på vores liv på mange måder, og vi er hele tiden på udkig efter metoder som teknologien kan forbedre til Generalkonferencerne," siger Myron Iseminger, Undersekretær i Syvende Dags Adventisternes Verdenskirke.

Syvende Dags Adventisternes Verdenskirke brugte allerede elektronisk stemmeafgivelse ved det årlige forretningsmøde der blev afholdt i oktober. Der stemte hundredvis af kirkens repræsentanter ved hjælp af individuelle stemme anordninger. Ved at tage dette system med til Generalkonferencen i San Antonia, Texas vil kirkens ledere lade kirkens største myndighed gøre brug af elektronisk stemmeafgivelser, en gruppe bestående af 2600 delegerede.

Iseminger fortæller at det nye system er mere effektivt end det gamle. I det gamle system blev stemmerne talt op manuelt af mange stemmetællere når de delegerede holdt deres stemmekort op. Dette var en langvarig procedure, de hemmelige afstemninger der blev foretaget med stemmesedler tog endnu længere tid.

Iseminger som har arbejdet som administrator i mange af kirkens divisioner, sagde at det elektroniske system også vil hjælpe folk fra de kulturer som står i det dilemma af at følge deres egen overbevisning eller stemme som deres divisions leder gør.

"Jeg tror at delegerede fra mange kulturer er fanget i vanskelig situation, fordi på den ene side beder vi dem om at stemme efter deres egen overbevisning, men på den anden side vil de også vise respekt overfor deres lokale leder, som sidder i nærheden af dem og stemme efter deres ønsker" siger Iseminger. "Vi håber at dette pres nu vil blive fjernet fra deres skuldre."

"Vi vil gerne være transparent og fair, og jeg tror at dette er et stort skridt fremad, "siger han.

Stemmeudstyret vil blive ledet af et eksternt firma, som også er dem som vil administrerer stemme processen.

1 Joh 5,13
Dette har jeg skrevet til jer, der tror på Guds søns navn, for at I skal vide, at I har evigt liv.