AHSNordafrikanske immigranter nær Sicilien i 2006 efter de har krydset Middelhavet i båd. Foto: Vito Manzari / Wikicommons

Syvende Dags Adventistkirken sørger over de druknede flygtninge i Middelhavet

21.04.15 – af Adventist Review staff (dm)

Syvende Dags Adventistkirken sørger sammen med resten af Europa og verdenen, for tabet af de hundredvis af flygtninge der er frygtet druknet i weekendens bådulykke i Middelhavet.

Kun 28 af de estimerede 700 til 950 flygtninge ombord på det synkende skib, er blevet reddet siden det kæntrede uden for Libyens kyst natten til søndag. Det 20 meter lange fartøj sank 110 kilometer fra Libyen, syd for den italienske ø Lampedusa.

"Vi er dybt rørte af denne tragedie i Middelhavet", siger Andreas Mazza, talsmand for Syvende Dags Adventistkirkens Inter-Europæiske division.

"Det er slående, at se den smerte og lidelse som denne katastrofe har forvoldt, og som har ramt nogle af verdenens mest sårbare personer – folk som søger efter et bedre liv, folk som er ved at genvinde deres menneskelige værdighed," siger han i en udtalelse.

En voksende flygtning båds krise, har krævet livet for op imod 1500 personer siden januar. Omkring 3500 bådflygtninge mistede livet i 2014 da de forsøgte at flygte fra konflikter og fattigdom i Afrika.

"Vi kan ikke ignorere denne kæmpe humanitære krise i Nordafrika," siger Mazza. Han siger envidere at adventisterne følte smerten fra søndagens tragedie, og han tilbyder sin kondolence.

"Bibelen siger at vi alle er en del af samme legeme, og hvis en del lider, så lider alle dele med den," siger han med henvisning til 1. kor 12,26. "Det er grunden til at vi lider og sørger sammen i dag. Må Gud velsigne alle pårørende og venner til ofrene med fred og trøst.

Es 4 8,18
Og jeg og de børn, Herren har givet mig, er tegn og varsler i Israel fra Hærskarers Herre, der bor på Zions bjerg.