AHS
Loma Linda Universitets Adventistkirke

DR sætter fokus på Adventisternes sunde livsstil i bedste sendetid

23.11.15 – af Dennis Møller

I morgen, tirsdag den 24. november kl 20.45, og 45 minutter frem besøger DR værten Sisse Fisker Loma Linda i USA, for at prøve at finde ud af hvorfor man lever så meget længere der end i resten af verdenen.

DR prøver i fem programmer, at undersøge hvorfor der er nogle der lever betydeligt længere end andre. I den programserie er DR nået til program fire, og et besøg i Loma Linda. DR beskriver selv programmet der bliver sendt i morgen således:

”Sisse Fisker rejser til burgernes land USA - nærmere betegnet en lille by der hedder Loma Linda, som ligger i Californien. Denne by er trods USA's knap så sunde ry, blandt de fem steder i verden, hvor befolkningen lever længst.

Loma Linda består hovedsageligt af Syvendedags Adventister - og netop denne religion og livsstilen der følger med, er årsagen til, at de lever så længe. Men hvad er det så for et liv de lever - og er det overhovedet attraktivt at leve så længe, hvis man skal leve efter strenge regler?

Sisse flytter ind hos Familien Maruffo, som er ultra religiøse og arbejder i den lokale kirke. Hun mødes også med byens borgmester, som kæmper med næb og kløer for at bevare adventismen i byen.”

Loma Linda er et af fem områder i verdenen der har fået mærkatet af at være en ’Blå zone’. En blå zone er et koncept der bliver brugt til at identificere områder i verden, hvor mennesker lever et målbart længere liv. Der er disse fem blå zoner som DR sætter fokus på. Forskeren Dan Buettner, har ligeledes sat fokus på de blå zoner, og har til dette formål udgivet en bog og lavet en hjemmeside hvor man kan gå mere i dybden med de blå zoner.

Dan Buettner, har fundet frem til 9 livstilspunkter som er gennemgående i de fem blå zone områder i verdenen, og som han mener, er nogle af grundene til den længere levetid:

  • Moderat og regelmæssig fysisk aktivitet
  • En mening med livet
  • Mindre stress fyldt liv
  • Moderat kalorie indtag
  • Plante baseret kost
  • Moderat alkohol indtag
  • Religiøst eller åndeligt engageret
  • Engageret i familielivet
  • Har et aktivt socialt liv

Hvis ikke man kan se programmet når det bliver sendt, kan det ses på DRs hjemmeside indtil den 24. december. Her kan man også se de tidligere sendte programmer i samme serie.

 BIBELVERS

Job 14,17
Min overtrædelse ligger forseglet i pungen, du har klistret til for min brøde.
Find vores kirker og afdelinger