AHS
Gruppen af unge der deltog i den globale ungdomsdag.

Global Ungdomsdag i Viborg

21.03.16 - Tekst: Sven Hagen Jensen / Billeder: Julian Gudmundsson og Sven Hagen Jensen

Unge fra seks menigheder var sabbatten den 19. marts samlet til Global Ungdomsdag i Viborg til musikgudstjeneste, fællesspisning og efterfølgende missionsaktivitet om eftermiddagen.

De kom fra Aarhus, Silkeborg, Herning, Vejlefjord og Tønder og var sammen med de unge fra Herning menighed. Kirken var om formiddagen fyldt til bibelstudierne i grupper med temaet ’at være venner’ og efterfølgende musikgudstjenesten. Flere gæster fra byen havde fundet vej og kunne sammen med menigheden og de unges familier glæde sig over et fint gudstjenesteprogram med sangere og musikanter af forskellige nationaliteter. Til fællesspisningen kunne 55-60 deltagere trænge sig sammen ved bordene i bibliotekssalen og tage for sig af de rigelige og velsmagende retter, som var bragt med til dagen anledning.

Klokken 14.00 iførte ca. 25 unge sig sorte hættetrøjer med mottoet ’Be a sermon’ og drog ud i fem hold for at besøge forskellige hjem i byen. Her skulle de gøre sig til venner og fortælle lidt om deres personlige tro og forhold til Jesus. Undertegnede var selv med som chauffør til et hjem med et ungt hinduistisk søskendepar, hvor samtalen og vidnesbyrdene gik livligt. Hjemmets beboere var meget åbne og søgte efter et fast ståsted. De unge, som var på besøg, var lettede over at blive godt modtaget og kunne fortælle om deres tro. Besøget blev afsluttet med en bøn og gode ønsker. Da holdene kom tilbage til kirken var der suppe til alle.

AHS
På besøg hos det unge hinduistisk søskendepar.

De unge fra Viborg var denne 19. marts en del af et internationalt projekt, hvor arrangørerne havde beregnet, at ca. 8 millioner unge adventister fra hele verden ville gå ud dele deres tro. Foruden i Viborg var man ude tre andre steder i Danmark med hvert sit missionsprojekt. De unge elsker at gøre tingene i fælleskab – og det må siges, at det lykkedes til fulde i Viborg. Selvom de sorte hættetrøjer var udformet som reklamesøjler for adventistungdommen med ordene ’8 MILLION ADVENTIST YOUTH MOBILIZED ON THE STREETS WORLDWIDE’, valgte vores unge at træde et skridt væk fra gaderne og møde deres ”venner” i hjemmene som levende prædikener. Det var en god dag. Tak til vores unge, som frimodigt og begejstret tog del.

Sl 37,39
Retfærdiges frelse kommer fra Herren, han er deres værn, når nøden kommer.