AHS Alle deltagere til weekendmøderne

Rumænere mødes i Herning

26.09.16 - Tekst og foto: Sven Hagen Jensen

I forbindelse med et nyt projekt for at skabe vækkelse blandt rumænsktalende adventister i Midtjylland og lede deres rumænske venner til Kristus, blev der arrangeret weekendmøder i Adventistkirken i Herning 23.-25.september. Gæstetaler var Serghei Costas fra Moldova, som talte om ’Sundhed i bibelske profetier’.

Efterhånden finder man en hel del rumænsktalende medlemmer i Adventistkirkens menigheder i Danmark. Adskillige af dem bor i Midtjylland og har et netværk af rumænske venner. For godt et år siden kom Andrei og Ecaterina Mattei til Midtjylland med deres tre små børn og ser det som et kald at arbejde som lægfolk blandt deres rumænsktalende venner. De har gode erfaringer fra deres arbejde i Moldova, hvor de var med til at lede flere til Kristus. Andrei er rumæner og Ecaterina (el. Katerina) er moldover, og de taler mere eller mindre det samme sprog, da moldovisk er er en rumænsk dialekt. Deres koncept for evangelisme er at gøre sig til venner med andre gennem deres ’Cup of Tea’ initiativ og dele Guds ord med dem. De har bosat sig i Astrup ved Skjern og vil tilhøre Herning menighed.

 

AHS Serghei Costas taler og Christina oversætter


Møderne i Herning, som begyndte fredag aften og fortsatte om sabbatten og igen søndag, var for hele menigheden og tilrejsende, og blev oversat fra rumænsk til dansk af Christina og Luminita. Serghei Costas, som for tiden arbejder sammen med sin kone i Bulgarien ved et Helseinstitut med træning af sundhedsarbejdere, brugte Bibelen som udgangspunkt for at tale om enkle behandlingsmetoder, som virker sammen med tro. Sabbats eftermiddag efter det sidste møde samledes en del af rumænere hjemme hos Andrei og Katerina Mattei, hvor de kunne hygge sig sammen, stille deres spørgsmål og få svar. Herning menighed sørgede som sædvanlig for, at der var rigeligt med sund og nærende mad til alle mødedeltagere i pausen mellem gudstjenesten og eftermiddagsmødet om sabbatten. Projektets intention er at knytte de rumænske medlemmer tættere til deres lokale menigheder og lede nye venner til kirken. Vi ønsker Guds velsignelse fremover.

 BIBELVERS

Ordsp 8,35
For den, der finder mig, finder livet og opnår Herrens velbehag.
Find vores kirker og afdelinger