Historisk Arkiv

HASDA - Historisk Arkiv for Syvende Dags Adventisterne i Danmark
historie2Man skal kende sin fortid for at forstå fremtiden. Hvad gjorde vore forældre, bedsteforældre eller oldeforældre i adventmenigheden? Hvorledes tænkte og handlede de? Hvordan fik de menighederne til at fungere? Ja, der er mange spørgsmål, som nogle mangler svar på. Det er det, vi bl.a. arbejder med i HASDA – for at bevare noget fortidigt, så vi kan finde vej i fremtiden.

Der sker hele tiden noget nyt omkring os – også i Adventistkirken, og ændringer bliver foretaget. En kirke får nye vinduer; indgangen, veje og tilkørsel ændres. Der kommer nye medlemmer, og andre er der ikke mere. Der er derfor god grund til at tage billeder, for man glemmer hurtigt, hvordan tingene var. Sådan er det også med det åndelige liv i menigheden.

Send materiale
historie3Flere og flere – også unge mennesker – vil gerne vide, hvorfra de kommer, og hvorfor tror og gør vi, som vi nu gør i dag. For at kunne hjælpe disse og andre søgende mennesker arbejder vi i HASDA på at samle billeder og andre arkivalier, få dem registreret og gemt til dem, der kommer efter os.

Så derfor: smid ikke bøger og billeder, protokoller og rapporter, regninger, reklamer, pjecer, løbesedler, gamle aviser og blade, scrapbøger, skudsmålsbøger, attester og dagbøger, private dokumenter, lydkassetter og videoer, cd og DVD, kort og tegninger o.m.m. væk. Kort sagt: alt har interesse!

HUSK - det, der er nyt i dag, er gammelt i morgen!

Kontakt os
historie1 copyMan er altid meget velkommen til at kontakte os både i og udenfor åbningstiden. Vi hjælper gerne med at finde oplysninger og med at opbevare arkivalier under betryggende forhold. Så ring, skriv eller send os en e-mail. Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge arkivet og se, hvad vi har.

HASDA
Vejlefjordskolen
8721 Daugård
www.hasda.dk 

 

Tlf. 2386 6514

 

Åbningstider:
Tirsdag kl. 14-17

 

Preben Jalving , Arkivleder
Tlf.  20 78 64 23

 

John Pedersen, Formand
Tlf.  57 67 27 75

 

 Find vores kirker og afdelinger