Unionen

Hvor en konference er en sammenslutning af menigheder, så er Unionen en sammenslutning af konferencer. Hvor konferencen primært retter sig nedad mod menighederne, har unionen i højere grad kontakt opad til divisionen og verdenskirken.

Da man her ikke har direkte kontakt med lokale menigheder, varetager man typisk mere overordnede funktioner. Det kan være forlagsvirksomhed, større institutioner, fælles ungdomsevents, koordineret missionsindsats på større plan, hjælpearbejde etc.

En union består typisk af 4-5 konferencer, men i Danmark er tingene som nævnt anderledes i forhold til strukturen i andre lande. Den danske union (Danish Union of Churches) varetager funktioner både som konference og union og relaterer således direkte til både menigheder og division. Vi synes selv, at det fungerer bedst på den måde.

Ordsp 22,29
Ser du en mand, der er rask til sit arbejde, så lad ham træde frem for konger; jævne folk skal han ikke træde frem for.